Yrittäjänä assistentin saappaissa

Blogikirjoitus on julkaistu 15.5.19 ToimistoSissien blogissa.

 

Olen ollut yrittäjä nyt reilut 2,5 vuotta ja koko sen ajan työskennellyt pääsääntöisesti erilaisissa assistentin tehtävissä. Yrittäjyys tällä toimialalla on vielä melko uusi asia, joten usein assistentteja kiinnostaa kuulla, miten käytännössä tämä niin moninainen, suorastaan pirstaleinen työnkuva onnistuu yrittäjänä.

Lähtökohtanani yrittäjäksi lähtemiselle oli haave omanlaisesta työelämästä. Että voin itse vaikuttaa työaikoihini, missä ja miten teen työni ja ylipäänsä mitä teen työkseni ja kuinka paljon.

Milla Järvinen Assistenttipalvelut

Askel palkansaajasta yrittäjäksi onnistui melko kivuttomasti, kun sain silloisen työnantajani kanssa neuvoteltua jatkavani tehtävissäni yritykseni kautta – rajasimme vain työnkuvan selvästi, jotta tuntiperusteinen laskutukseni ei paisu ns. turhista tehtävistä.

Työtehtävien rajaaminen oli ehdotonta sekä asiakkaan että minun omasta puolestani. Rajaamisesta on tullut jokaisen uuden asiakkaan myötä yhä tärkeämpää, koska kuten sanottu, assistentin työkenttä pirstaloituu helposti kattamaan asiaosaamisen lisäksi jopa siivoojan ja vastaanottovirkailijan tehtävät.

Siksi olenkin nyt kirkastanut assistenttipalvelujeni sisältöä, ja rajannut palvelut vain talous- ja organisointipalveluihin sekä markkinointi- ja viestintäpalveluihin. Nämä ovat omaa ydinosaamistani, ja toisaalta myös minua motivoivia rooleja – muut tehtävät jätän suosiolla esimerkiksi isommille assistentteja välittäville yrityksille, joilla henkilöstöä on enemmän ja laajemmalla skaalalla.

***

Lue yleisimmät saamani kysymykset ja vastaukseni niihin ToimistoSissien blogista >

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: