Blogi yrittäjyydestä

Aloitin bloggaamisen vuonna 2016 toiminimen perustettuani ajatuksella ”Kerään yhteen paikkaan yksinkertaistettuna kaiken sen tiedon, mitä olen yrittäjyyttä suunnitellessani ja nyt yksityisenä elinkeinonharjoittajana toimiessani haalinut eri puolilta internettiä. Lue lisää ensimmäisestä blogiartikkelistani →

Sittemmin blogi on täydentynyt myös yleisellä pohdinnalla yrittäjyydestä, työelämästä ja muista soveltuviksi kokemistani teemoista. Kommentoi vapaasti, jos mieleen tulee vaikka uusia blogausaihe-ehdotuksia!

Viimeisimmät blogaukseni:

Toiminimen lopettaminen

Kun päätös toiminimen lopettamisesta oli tehty, oli aika alkaa valmistelemaan loppua: miten toiminimi lopetataan ja mitä kaikkea ottaa huomioon?

Miten priorisoida työtehtävät?

Olen aina työskennellyt monipuolisten työtehtävien parissa, joten priorisointitaito on erittäin tärkeässä roolissa ja se kehittyy jatkuvasti edelleen. Tässä muutama hyväksi kokemani tekniikka, miten pidän kaikki langat käsissäni, mikään tehtävä ei jää unohduksiin ja jatkuva priorisointi onnistuu.

Miten rakennetaan hyvä verkkokoulutus?

Koostin Coollan järjestämän webinaarin pohjalta vinkkilistan, miten rakennetaan hyvä verkkokurssi ja mitä asioita kannattaa suunnittelussa huomioida.

Matkakulut ja päivärahat toiminimen kirjanpidossa

Tässä artikkelissa kerron koosteen Suomen Yrittäjien etäkoulutuksen annista: matkakulujen ja päivärahojen käsittelystä toiminimiyrityksen kirjanpidossa. Kilometrikorvauksia en lähde tässä vaiheessa avaamaan, koska en itse autolla kulje.

Kotitoimistolta yhteistyöskentelytilaan – mikä muuttui?

Siirryin lokakuun alussa kotitoimistolta Village Worksin coworking-tiloihin osoitteeseen Eteläesplanadi 2. Vaikka lähes puolet työajasta menee yhä joko kotona tai asiakkaan tiloissa työskennellen, olen huomannut seuraavat edut erillisessä työpisteessä, minkä takia 2-3 päivänä viikosta suuntaan hyvillä mielin Espalle.

9 vinkkiä hyvään hissipuheeseen

Helsingin Nuoret Yrittäjät HYNY järjesti toukokuussa Yritystä Stadiin! -tapahtuman etkot ravintola Brondassa. Maistuvan aamiaisen lisäksi nautimme pitchausmestarin, entisen HYNY:n hallituslaisen Pekka Nurmelan vetämästä hissipuhekoulusta.

Yrittäjänä assistentin saappaissa

Olen ollut yrittäjä nyt reilut 2,5 vuotta ja koko sen ajan työskennellyt pääsääntöisesti erilaisissa assistentin tehtävissä. Yrittäjyys tällä toimialalla on vielä melko uusi asia, joten usein assistentteja kiinnostaa kuulla, miten käytännössä tämä niin moninainen, suorastaan pirstaleinen työnkuva onnistuu yrittäjänä.

Otatko kopin tästä nakista?

Tässä päivänä taannoisena kuultua: ”Minäpä paketoin tästä sopivan kokoisen nakin jollekin.” Käsittämättömästä syystä tuo nakki särähti korvaani ja jäi kummittelemaan ajatuskammioni perukoille. Kun joku nakittaa minulle tehtäviä(än), tule väistämättä hieman aliarvostettu, jopa alistettu olo. Ei sitten pätkääkään motivoi. Vaikka tehtävä olisi mielestäni mielekäs, innostuisin siitä vielä enemmän, jos vaikka nakituksen sijaan minulle tarjottaisiin vastuita tai…

Yksinyrittäjän vapaudella on hintansa

Olen ollut yrittäjänä jo yli kaksi vuotta, joten ajattelin pohdiskella hieman, mitä kaikkea yksinyrittäminen on opettanut arvostamaan työelämässä – mitkä asiat ovat helpottaneet ja mitkä toisaalta tuntuvat haastavammilta yksin yrittäessä.

Advertisement