Kotitoimistolta yhteistyöskentelytilaan – mikä muuttui?

Village Works Esplanadi Milla Järvinen

Siirryin lokakuun alussa kotitoimistolta Village Worksin coworking-tiloihin osoitteeseen Eteläesplanadi 2. Vaikka lähes puolet työajasta menee yhä joko kotona tai asiakkaan tiloissa työskennellen, olen huomannut seuraavat edut erillisessä työpisteessä, minkä takia 2-3 päivänä viikosta suuntaan hyvillä mielin Espalle.

Rytmi, ja sen tuoma tehokkuus varmistavat, että ne pienetkin työt tulee hoidettua

Tämä on ehdottomasti yksi parhaista eduista, minkä olen huomannut erillisessä työpisteessä. Ei kodin tiskivuoret ja pyykkikasat pääse hairahduttamaan koneen äärestä, vaan keskityn täysillä käsillä oleviin hommiin.

Ja jos joskus sattuu tulemaan hiljaisempi päivä asiakaskeissien suhteen, tulee paljon rivakammin tehtyä omia, ei-niin-akuutteja hommia, jotka kuitenkin odottavat tekemistään: nettisivupäivitykset, someaktiivisuus, kansioiden siivoaminen…

Yhteisö ja ihmiset ympärillä tasapainottavat yksinyrittäjän arkea

Yksinyrittäjänä yksin työskenteleminen on arkipäivää. Yksinasujana ja yksilöharrastuksista nauttivana päivät voivat helposti ajautua melko yksinäisiksi.

Coworking-työtilassa ja muutenkin yhteisöllisessä Village Worksissa ei pääse yksinäisyyttä kokemaan. Käytävillä ihmiset tervehtivät, oleskelutilassa työskennellessä tai ruokaillessa pääsee jutustelemaan muiden yhteisön jäsenten kanssa ja välillä näistä on löytynyt uusia asiakkaitakin!

Lisäksi yhteisöllemme järjestetyt tapahtumat ilahduttavat ja virkistävät – yksin kun en yrityksessäni järjestä esimerkiksi pikkujouluja, pääsen yhteisön kautta kokemaan yritysjuhlia ja me-henkeä.

Village Works Esplanadi Milla Järvinen

Poissa silmistä, poissa mielestä – vapaa-aika pysyy vapaana aikana

Kun tietokonetta säilyttää työpisteellä, ei työt seuraa kotiin asti. Toki matkaläppäri kulkee mukana kotonakin, mutta siihen olen säätänyt sellaiset asetukset, ettei heti koneen avaamisen jälkeen eteen ponnahda työsähköposti ja tekemättömien töiden lista.

Myös siirtymä työpisteeltä kotiin auttaa henkisesti irtaantumaan töistä, ja vapaa-ajasta nauttii täysillä ilman, että työasiat pyörivät mielessä. Pyrin usein kävelemään tuon melkein tunnin kotimatkan, jolloin huomaan, että vaikka alkutaipaleella käsittelen mielessä vielä työasioita, vedän yhteen päivän saavutuksia tai huomisen aikataulua, loppumatkalla on pää siirtynyt jo kotiin, harrastuksiin ja mikä ihaninta – ajatuksettomaan tilaan.

Tämä siirtymä toimii toki myös toiseen suuntaan: aamulla työpisteelle suunnatessa ehtii rauhassa siirtyä kotimoodista työmoodiin, toisin kuin etätyöpäivänä aamutakissa suoraan sängystä aamupalalle koneen ääreen (ei näin!).

 

Ja pieni bonus loppuun, johon ehkä moni ei samaistu: Kahvi! En omista kahvinkeitintä, ja pyrin muutenkin vähentämään kahvin juontia, joten työpisteeltä saatava kahvi – aivan erityisen herkullinen vielä – motivoi väsyneenä maanantaiaamunakin saapumaan onnellisena työpisteelle. Vaikka omat maanantaiaamunihan ovat yhtä mielekkäitä kuin kaikki muutkin aamut, itsehän tämän työelämäni olen saanut omannäköiseksi muotoilla :)

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: