Otatko kopin tästä nakista?

Tässä päivänä taannoisena kuultua: ”Minäpä paketoin tästä sopivan kokoisen nakin jollekin.” Käsittämättömästä syystä tuo nakki särähti korvaani ja jäi kummittelemaan ajatuskammioni perukoille.

Kun joku nakittaa minulle tehtäviä(än), tule väistämättä hieman aliarvostettu, jopa alistettu olo. Ei sitten pätkääkään motivoi. Vaikka tehtävä olisi mielestäni mielekäs, innostuisin siitä vielä enemmän, jos vaikka nakituksen sijaan minulle tarjottaisiin vastuita tai luotettaisiin tehtäviä.

Samaan kategoriaan menee pallojen heittäminen: ”Heitän pallon sinulle”, ”otatko tästä kopin”. Kuvaannollisestikin nämä fraasit kertovat, ”minä haluan eroon tästä tehtävästä, joten heitän sen ilmaan, ja kyllä joku sen ottaa kiinni – olisitko sinä tämä joku?”.

Nuo lentävät lauseet ovat toki muodostuneet ihan syystä. Tai no, en tiedä mistä nakki on saanut alkunsa, mutta kuulostaahan se hauskemmalta kuin ”työtehtävä” tai ”projekti” tai ”vastuualue”. Ehkä nakituksella on haluttu tehdä työtehtävien jakamisesta hauskemman ja rennomman kuuloista.

Ja pallojen heittäminen luo taas mielikuvaa vauhdikkaasta bisneksen pyörittämisestä, ”tässä on nyt monta palloa ilmassa”. Koppien ottaminen sitä vastoin maalailee kopin ottajan tärkeyttä: Jos et ottaisi tästä koppia, tämähän plösähtäisi maahan.

Tuli vain mieleen.

Ps. Nakeista ja palloista kiihtymisestäni huolimatta nautin yhä työni tekemisestä – siitä että minua nakitetaan ja minun odotetaan ottavan koppeja helpottaakseni muiden työtaakkaa.

Pps. Vuodenvaihde on taas ohitettu ja tilipäätöspaperit pyörii. Kurkkaa blogaukseni toiminimen vuoden vaihteen askareista, päivitin sitä juuri ajan tasalle mm. lisäennakon suhteen!

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: